Meer informatie? Bel 040 29 06 078

BPV-enquête

Inzicht in Beroepspraktijkvorming

Veel ROC’s werken aan een verbetering van de kwaliteit van de stages (Beroepspraktijkvorming, BPV). Het ministerie van OCW stimuleert en ondersteunt de onderwijsinstellingen daarbij. Voor het opstellen van een goed verbeterplan, is informatie nodig. Dat valt in de praktijk nog niet mee; het meten van de tevredenheid van stage-bedrijven blijkt vaak lastig. Zo zijn mailadressen niet altijd beschikbaar of hebben niet alle stagebedrijven wifi. Met de BPV-enquête bieden wij een gebruiksvriendelijke oplossing. Hierbij is het mogelijk om online én offline te enquêteren.

Hoe werkt de BPV-enquête?

Met de BPV-enquête kunt u tijdens het eindgesprek tussen de stagebegeleider en de praktijkopleider de stage evalueren. U kiest een vragenlijst en laat deze invullen. Het verzamelen van de juiste mailadressen van de bedrijven is dus niet nodig: dat bespaart u veel tijd.

Wat zijn de voordelen van een BPV-enquête?

  • De enquête is zowel online als offline beschikbaar.
  • Kan op elk apparaat worden ingevuld (smartphone, laptop, desktop).
  • De uitslag van de enquête is snel beschikbaar.
  • De informatie is actueel en inzichtelijk weergegeven.
  • U bereikt een hoge respons bij stage-bedrijven.
  • De rapportage is toegespitst op de eigen afdeling.

Wat levert een BPV-enquête u op?

  • Concrete input voor uw verbeterplan voor beroepspraktijkvorming.
  • Betrouwbare informatie van uw stage-bedrijven.
  • Snelle toegang tot de resultaten van de enquête.

Meer weten?

De medewerkers van onze helpdesk vertellen u graag alles over de BPV-enquête.

Gebruikerservaringen

Hoge respons op BPV-enquêtes

 

"Als stagedocent heb ik op de werkplekken met de I-pad heel gemakkelijk de BPV-enquêtes af kunnen nemen bij de werkbegeleiders van onze studenten. Tijdens de stagebezoeken heb ik de enquête op de I-pad klaargezet en de werkbegeleiders vulden hem – geheel anoniem – in vijf minuten in. Handig dat dit ook offline kon. De werkbegeleiders vonden..."

Lees meer >>

Ben Bruggink

Docent Verpleegkunde en stagedocent- ROC van Twente

Uitermate geschikt voor ons doel

 

"We waren – binnen het Alfa-college – op zoek naar een manier om de kwaliteit van onze BPV te bepalen. Daartoe hebben we college-breed een enquête uitgerold. Belangrijk was dat de vragen ook een aantal antwoorden gaven op het BPV-verbeterplan. Daarnaast vinden we het belangrijk om opmerkingen van de bedrijven te krijgen om zodoende ons..."

Lees meer >>

Bert Bennink

Beleidsadviseur centrale eenheid Onderwijs en kwaliteitszorg Alfa-college / Groningen

Voor alle kwaliteitsonderzoeken

 

"Ik gebruik de ROC-Spiegel voor allerlei kwaliteitsonderzoeken. Bij het opstellen van de vragen houd ik vaak al rekening met de eisen van de Inspectie. Zo helpen de enquêtes ons de kwaliteit van de opleiding hoog te houden. We voeren beleidsaanpassingen uit naar aanleiding van de uitslag van de enquêtes. Het prettige van de enquêtetool is..."

Lees meer >>

Marie-Cecile Bouwens

SG De Rooi Pannen Tilburg Vormgeving - VMBO