Meer informatie? Bel 040 29 06 078

Teamscan VO-MBO-HBO

Verder met uw team

Goed onderwijs staat of valt met een goed onderwijsteam. Zo’n team is steeds vaker verantwoordelijk voor alle aspecten van de inrichting en de kwaliteit van het onderwijs. Voor een team en de teamleider is het een uitdaging om de juiste richting te bepalen en een goed teamplan te maken. De wijze waarop het team binnen de eigen omgeving functioneert, is daarin een bepalende factor.
Daarom ontwikkelden we voor de verschillen onderwijssectoren eigen teamscans: de Teamscan VO, de Teamscan MBO en de Teamscan HBO. Deze teamscans zijn afgestemd op de actuele ontwikkelingen binnen de betreffende sector.

Hoe werkt de Teamscan?

Teamleden vullen een online teamscan zelf in. Binnen twee dagen zijn de uitkomsten van de teamscan beschikbaar. Ze houden het team zo een spiegel voor: wat gaat er goed? Wat kan er beter? De scan wordt in het team besproken, onder begeleiding van onze adviseur.

Wat zijn de voordelen van de Teamscan?

  • Ideaal middel om het goede gesprek binnen teams te faciliteren.
  • Alle teamleden dragen bij aan de uitkomsten.
  • Ondersteunt de ontwikkeling van het team.
  • Bij uitstek geschikt als opmaat naar het teamplan.
  • Met een heldere rapportage snel inzicht in de sterke punten en de verbeterpunten van het team.

Wat levert de Teamscan u op?

De teamscan levert een mooi spiegelmoment dat focus en inzichten biedt. Met de resultaten kunt u gericht volgende stappen zetten in de ontwikkeling van uw team en het opstellen van een teamplan.

Meer weten?

De medewerkers van onze helpdesk vertellen u graag alles over de Teamscan.

Gebruikerservaringen

Aanrader!

 

"We hebben in ons team – als pilot – de Teamscan HBO afgenomen. We hebben heel prettig samengewerkt met de Onderwijsspiegel. De helpdesk is snel, adequaat en zorgvuldig. Heel goed dat de Teamscan HBO drie gebieden bestrijkt (gedrag, context, resultaat). Mensen kunnen er hun ei in kwijt. Je meet ook echt wat. De teamscan heeft..."

Lees meer >>

Ruth de Baat

Adviseur opleiding Ergotherapie Hogeschool van Amsterdam

Mooie impuls voor het goede gesprek

 

"De Teamscan MBO hebben we als heel positief ervaren. De scan is afgestemd op de context van het MBO, dus herkenbaar voor ons. Dat geeft deze scan meerwaarde. Het is een mooie pas op de plaats. Goed om zwart op wit te zien waar we staan als team. Het was ook fijn dat we binnen..."

Lees meer >>

Renske Baten

Docent - Aansturing Team Evenementen MBO Utrecht

Deskundige begeleiding

 

"We hebben met drie teams meegedaan aan de Teamscan MBO. Na een goede voorbespreking is de scan in de teams afgenomen. Dit is verzorgd door de Onderwijsspiegel. De resultaten zijn vervolgens eerst in het managementteam besproken en daarna in de teams zelf. Het was erg prettig dat die bespreking door de coaches van de Onderwijsspiegel..."

Lees meer >>

Jan Van Grunsven

Onderwijsdirecteur MBO Utrecht