Onderzoek uitbesteden in het PO

Het team van de Onderwijsspiegel ondersteunt het primair onderwijs bij het ontwikkelen, uitzetten en verwerken van een onderzoek, zoals een tevredenheidsonderzoek over afstandsleren, toetsing, welbevinden leerlingen, pestgedrag, leesmotivatie of personeelstevredenheid.

Tevredenheidsonderzoek uitbesteden in het PO

Wanneer je ervoor kiest een onderzoek volledig aan ons uit te besteden, dan stemmen we de uitvoering af op je wensen. We geloven in maatwerk. Samen verkennen we in een intake de doelstellingen van het onderzoek. Vervolgens stellen we een vragenlijst samen, nemen we het onderzoek af en verwerken we de resultaten in een rapportage op maat. Desgewenst presenteren we de eindresultaten.

Wat levert het je op?

Gemak! Geen zorgen over de organisatie van het onderzoek en het samenstellen van de vragenlijst. En tal van mogelijkheden om vragenlijsten te combineren of samen te voegen en visuele verslaglegging naar wens.

Neem contact met ons op

Ingrid de Loos
Ingrid de LoosAdviseur
Sonja van Orsouw
Sonja van OrsouwAdviseur

Hoe werkt onderzoek uitbesteden in het PO?

Hoe ontzorgt de Onderwijsspiegel je met onderzoek in het PO?

Wij ondersteunen je met het ontwikkelen, uitzetten en verwerken van een onderzoek in het onderwijs.

Wanneer je ervoor kiest een onderzoek volledig aan ons uit te besteden, dan stemmen we de uitvoering volledig af op je wensen.

De voordelen van Onderzoek uitbesteden in het PO

  • Deskundige begeleiding van onze adviseurs en onderwijskundigen

  • Betrouwbaar onderzoek

  • Afgestemd op uw wensen

  • Gemak: geen werk aan of zorgen over het onderzoek

  • De resultaten zijn snel beschikbaar

Doeltreffend

De PO-Spiegel is praktisch, doeltreffend en biedt je de gelegenheid om een goede reflectie te krijgen op dat wat je wil weten als dienstverlenende organisatie’, aldus Sven Schwartau, directeur van IKC de Tichelaar.

‘Het fijne aan de PO-Spiegel is dat hij zo gebruiksvriendelijk is. Bovendien is er een behulpzame en geduldige helpdesk die snel en volledig helpt. Bij onze stichting zetten we regelmatig vragenlijsten voor alle scholen uit. In de databank van de PO-Spiegel zijn veel vragen te vinden rondom allerlei onderwerpen. Je hoeft het dus niet allemaal meer zelf te bedenken. We gebruiken deze databank en passen de vragen aan aan onze situatie. Het handige aan de PO-Spiegel is dat we een deel van de vragenlijst voor alle scholen hetzelfde kunnen maken, waardoor we de scholen kunnen vergelijken, en dat de scholen het andere deel van de vragenlijst zelf kunnen opstellen. Deze vragen gaan dan over hun eigen situatie en wensen. Zo krijgen we allemaal gemakkelijk de gewenste gegevens boven tafel.

Sven Schwartau, directeur IKC de Tichelaar te Gendt

Helemaal ontzorgd

Wij hebben begin 2017 een onderzoek gedaan naar de beweegactiviteiten van de leerlingen uit onze onderbouw. Het was een maatwerktraject van de VO-Spiegel: vanaf de start van het onderzoek hebben we heel prettig samengewerkt. We hadden veel inbreng. Zo gaven we aan hoe de rapportage er precies uit moest komen te zien, ook hadden we inbreng in de vragen en filters. De samenwerking verliep heel gemakkelijk.

Er werd ons veel werk uit handen genomen. Dat was echt fijn. Zeker ook voor de verwerking van de gegevens. Ik hoefde alleen maar te zorgen dat de leerlingen in computerlokalen de vragenlijst konden invullen. De leerlingen hadden de enquête in vijf minuten ingevuld. Zonder enig probleem. Het ‘ontzorgen’ is dus zeker gelukt. Ik zou zeker de VO-spiegel aanbevelen als een school iets in kaart wil brengen.’

In één oogopslag een helder overzicht van de beweeg- en sportactiviteiten van de leerlingen op onze school!

Jeroen Brink, Docent Lichamelijke Opvoeding Damstede Lyceum Amsterdam

Onze overige diensten in het Primair Onderwijs

PO Bestuursscan

Training Beeldcoaching

Scan SWV PO