Online enquêtetool

Voor kwaliteitszorg in het onderwijs

Heb je problemen met het opstellen van een goede vragenlijst, of weet je niet wat je met de resultaten van je enquêtes aan moet? De Onderwijsspiegel biedt een online enquêtetool die speciaal is ontwikkeld voor kwaliteitszorg in het onderwijs. Met de Onderwijsspiegel kun je met een vragenlijst zelf allerlei aspecten van het onderwijs onderzoeken en vervolgens analyseren, vergelijken, begrijpen en gericht verbeteren. Naast enquêtes voor het onderwijs biedt de Onderwijsspiegel meerdere diensten aan om de kwaliteitszorg te verbeteren.

Om het evaluatieproces zo soepel mogelijk te laten verlopen en het beste uit de feedback van leerlingen te halen kunnen enquêtes in het onderwijs gemakkelijk online worden afgenomen met de enquêtetool van de Onderwijsspiegel. Hiermee wordt het volledige proces, van afname tot rapportage, geautomatiseerd. Hierbij kun je je evaluaties in het onderwijs zelf naar eigen wens inrichten. Zo haal je meer uit je lesevaluatie en levert het je een hoop gebruiksgemak op!

0
bereik aantal studenten
0
aantal antwoorden per jaar
0
jaar ervaring

Online enquêtetool om de kwaliteit van je onderwijs te verbeteren

Download onze flyer of neem contact met ons op voor meer informatie!

Hoe werkt de online enquêtetool?

Wil je een enquête in het onderwijs afnemen onder leraren, studenten, leerlingen, schoolverlaters, ouders, personeel of stagebedrijven? Voor al deze groepen en voor uiteenlopende onderwerpen kun je de enquête software van de Onderwijsspiegel inzetten. We bieden verschillende type enquêtes en enquêteermethodes, afgestemd op het doel en de doelgroep.

Aan de slag met de enquêtetool in het onderwijs

Het volledig geautomatiseerde proces voor enquêtes in het onderwijs met onze enquêtetool bestaat uit drie fases. Scholen met een licentie op de Onderwijsspiegel kunnen de evaluaties zelfstandig opstellen afnemen, of kiezen voor maatwerk of extra ondersteuning vanuit ons. Zo heb je het proces van je evaluatie volledig in eigen hand!

Standaard enquêtes of maatwerk

Je kunt kiezen voor een enquête die je zelf samenstelt met eigen vragen of vragen uit de database van de Onderwijsspiegel óf voor een sjabloonenquête. Een sjabloonenquête is een uitgewerkte en beproefde kant-en-klare vragenlijst. Deze enquêtevorm biedt de mogelijkheid tot benchmarking zowel binnen je school als in vergelijking met andere scholen.

Enkele voorbeelden van onze sjabloonenquêtes: (360° feedback) Docentevaluaties en Managementevaluatie, Leren op afstand, Formatief toetsen, oudertevredenheid. Medewerkerstevredenheid, Venster enquêtes.

Wat zijn de voordelen van de online enquêtetool voor het onderwijs?

 • Sluit aan bij de cyclus ‘plan-do-check-act’ (PDCA) uit de kwaliteitszorg en de kwaliteitszorgeisen van externe partijen zoals de Inspectie van Onderwijs.

 • Eenvoudig te koppelen aan andere informatiesystemen zoals Magister, SOM, Qlikview en PoweBi

 • Je kunt grote groepen respondenten online enquêteren.

 • Je volgt de respons online.

 • Rapporten met statistiek en grafische weergave geven helder inzicht in (onderwijs)kwaliteit.

 • Resultaten zijn te exporteren naar Excel en SPSS

 • Onbeperkt enquêteren

 • Een onbeperkt aantal gebruikersaccounts

 • Een onbeperkt archief

 • Mogelijkheid tot benchmarking

 • Onbeperkte ondersteuning door onze helpdesk

Wat levert de online enquêtetool je op?

De enquête software van de Onderwijsspiegel biedt inzicht en input voor verbetering en ontwikkeling van de kwaliteit van het onderwijs. De basis voor beter onderwijs.

Download onze folder of neem contact met ons op

De medewerkers van onze helpdesk vertellen je graag alles over de enquêtetool en de diensten die de Onderwijsspiegel aanbiedt.

Koppeling van de enquêtetool met andere informatiesystemen

De enquêtetool in het onderwijs kan gekoppeld worden aan vrijwel alle bestaande informatiesystemen. Hierdoor zijn gegevens gemakkelijk uit te wisselen.

Ook kan de enquêtetool makkelijk gekoppeld worden aan het bestaande leerlinginformatiesysteem, zoals Magister en SOM. Daarnaast is het simpel om informatie te ontsluiten via Qlikview of PowerBi.

Vensters

De Onderwijsspiegel is partner van Vensters. De vragenlijsten voor de Vensters kunnen de via Onderwijsspiegel eenvoudig worden afgenomen en de resultaten worden geüpload bij Scholen op de Kaart.

Zelf aan de slag met de enquêtetool!

 Zelf de enquêtetool ontdekken? Vraag een demo-account aan en probeer onze enquêtetool 2 weken gratis uit!

Onze spiegels

Het opstellen en afnemen van een enquête in het onderwijs met de Onderwijsspiegel gaat via onze spiegels, die uitgesplitst zijn in verschillende onderwijssoorten.

Online enquêtetool om de kwaliteit van je onderwijs te verbeteren

Download onze flyer of neem contact met ons op voor meer informatie!

Onze klanten over de Enquêtetool

Alfa-college

Zorgvuldige ondersteuning en up to date!

We hebben een abonnement op de ROC-spiegel en enquêtes die we regelmatig uitvoeren organiseren we zelf. Maar bij wat andere enquêtes is het fijn om de expertise van de Helpdesk in te kunnen schakelen. Ze zijn erg gemakkelijk te bereiken: vragen worden snel en deskundig beantwoord.

Onlangs wilden we een meer specifieke enquête uitzetten. Het was prettig dat medewerkers van de Spiegel langs zijn gekomen om de verschillende mogelijkheden te bespreken en voorbeelden te tonen van andere ROC’s. We zijn zeer tevreden over de ROC-Spiegel.

Gert-Jan Oude Wesselink, Regisseur Planning & control / Alfa-college

Super!

“Er vallen twintig scholen onder ons schoolbestuur. Jaarlijks vullen alle leerlingen van groep 5 t/m 8 een vragenlijst in. We vragen de leerlingen naar hun mening over het onderwijs. Hiervoor gebruiken we de tool van de Onderwijsspiegel. Daarnaast gebruiken we de tool voor een tevredenheidsonderzoek bij alle teamleden en ouders.

Dit onderzoek voeren we iedere twee jaar uit. Met dank aan de Onderwijsspiegel!”

Jan de Boer, Bestuurder algemeen directeur VCO Midden- en Oost-Groningen
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Gebruiksvriendelijk

“Ik vind de tool de afgelopen jaren sterk verbeterd. Het programma werkt prettig en het is gebruiksvriendelijk. Ik ben tevreden over de lay-out van de rapporten en de analyses; ze hebben dezelfde stijl en zien er netjes uit. Het is bovendien prettig dat je kunt kiezen tussen het maken van totaalrapporten met alle informatie, uitgebreide analyses of deelrapporten, bijvoorbeeld per docent. En bij vragen kan ik altijd een beroep doen op de dames van de helpdesk.”

Sybille van Haarlem, Secretariaatsmedewerker binnen het instituut HAN Masterprogramma’s (HMP)
SG De Rooi Pannen

Voor alle kwaliteitsonderzoeken

“Ik gebruik de ROC-Spiegel voor allerlei kwaliteitsonderzoeken. Bij het opstellen van de vragen houd ik vaak al rekening met de eisen van de Inspectie. Zo helpen de enquêtes ons de kwaliteit van de opleiding hoog te houden. We voeren beleidsaanpassingen uit naar aanleiding van de uitslag van de enquêtes. Het prettige van de enquêtetool is dat de resultaten heel snel zichtbaar zijn. En door de rubricering krijg ik gemakkelijk inzicht in hoeverre we bv in het Inspectiekader scoren. Het opstellen van de vragenlijsten gaat ook heel gemakkelijk en als ik er niet uitkom, neem ik contact op met de Helpdesk. De Helpdesk vind ik erg gebruikersvriendelijk. Ze zijn snel, actiegericht en zoeken mee naar mogelijkheden.”

Marie-Cecile Bouwens, SG De Rooi Pannen Tilburg Vormgeving - VMBO

Meer over onze enquêtetool

Via onze actueel pagina vindt u informatie over het laatste nieuws en ontwikkelingen over de Enquêtetool.

1606, 2023

Klanttevredenheid 2023

16 juni 2023|Enquête Software voor het onderwijs, Nieuws|

Uitkomst klanttevredenheidsonderzoek 2023 Wij zijn blij met de uitkomsten van ons klanttevredenheidsonderzoek. Hartelijk bedankt voor jullie feedback. Wij genieten van de TOPS en nemen de TIPS mee bij de verdere ontwikkeling van de enquêtetool. [...]

602, 2023

Opslag van oude enquêtegegevens

6 februari 2023|Nieuws|

Mede in verband met de eisen die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) stelt, hebben wij ons beleid ten aanzien van de opslag van gegevens aangepast. AVG bewaartermijn De AVG vereist een maximum bewaartijd [...]