Onderzoek uitbesteden

Voor kwaliteitszorg in het onderwijs

Onderwijsinstellingen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Daarbij wordt op grote schaal gebruik gemaakt van de online kwaliteitsmetingen en tevredenheidsonderzoeken die de Onderwijsspiegel biedt. Wij ondersteunen je met het ontwikkelen, uitzetten en verwerken van een onderzoek in het onderwijs.

Uitbesteden Onderzoek in het PO

Voor (tevredenheids-) onderzoeken in het primair onderwijs.

Uitbesteden Onderzoek in het VO

Voor (tevredenheids-) onderzoeken in het voortgezet onderwijs.

Uitbesteden Onderzoek in het MBO

Voor (tevredenheids-) onderzoeken in het MBO.

Uitbesteden Onderzoek in het HBO – WO

Voor (tevredenheids-) onderzoeken in het hoger onderwijs.

Meer weten?

De medewerkers van onze helpdesk vertellen je graag alles over de mogelijkheden van onderzoek uitbesteden in het onderwijs bij de Onderwijsspiegel.

Neem contact op

Onderzoek in het onderwijs uitbesteden

Het team van de Onderwijsspiegel ondersteunt onderwijsinstellingen bij het ontwikkelen, uitzetten en verwerken van een onderzoek, zoals een tevredenheidsonderzoek.

Wanneer je ervoor kiest een onderzoek volledig aan ons uit te besteden, dan stemmen we de uitvoering af op je wensen. We geloven in maatwerk. Samen verkennen we in een intake de doelstellingen van het onderzoek. Vervolgens stellen we een vragenlijst samen, nemen we het onderzoek af en verwerken we de resultaten in een rapportage op maat.

Neem contact op

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van een onderzoek?

 • Deskundige begeleiding van onze adviseurs en onderwijskundigen
 • Betrouwbaar onderzoek
 • Afgestemd op uw wensen
 • Gemak: geen werk aan of zorgen over het onderzoek
 • De resultaten zijn snel beschikbaar
Neem contact op

Wat levert het je op?

Gemak! Geen zorgen over de organisatie van het onderzoek en het samenstellen van de vragenlijst. En tal van mogelijkheden om vragenlijsten te combineren of samen te voegen en visuele verslaglegging naar wens.

Wanneer je ervoor kiest een onderzoek volledig aan ons uit te besteden, dan stemmen we de uitvoering volledig af op jouw wensen.

Neem contact op

Hoe werkt onderzoek uitbesteden?

Wat levert een onderzoek door de Onderwijsspiegel op?

Wij doen waar wij goed in zijn, zodat jij kunt doen waar jij goed in bent:
de kwaliteit van het onderwijs verbeteren en  goed onderwijs bieden.

Neem contact met ons op

Helemaal ontzorgd

“Er werd ons veel werk uit handen genomen. Dat was echt fijn. Zeker ook voor de verwerking van de gegevens. Ik hoefde alleen maar te zorgen dat de leerlingen in computerlokalen de vragenlijst konden invullen. De leerlingen hadden de enquête in vijf minuten ingevuld. Zonder enig probleem. Het ‘ontzorgen’ is dus zeker gelukt. Ik zou zeker de VO-spiegel aanbevelen als een school iets in kaart wil brengen.”

Jeroen Brink, Docent Lichamelijke Opvoeding Damstede Lyceum Amsterdam

Meer weten?

De medewerkers van onze helpdesk vertellen je graag alles over het uitbesteden van (tevredenheids-)onderzoeken in het onderwijs.

Neem contact op

Meer informatie over onderzoek in het onderwijs

107, 2022

Nieuwsbrief Juli 2022

1 juli 2022|Nieuwsbrief|

Zomernieuws van de Onderwijsspiegel Klankbordbijeenkomst ‘Onderwijs van Morgen’ Op 19 mei vond er weer een geslaagde klankbordbijeenkomst met gebruikers van de Onderwijsspiegel plaats. Onze klankbordbijeenkomsten zijn interactieve sessies waarin we lopende [...]

107, 2022

Klankbordbijeenkomst MBO Onderwijsscan

1 juli 2022|Onderwijsscan|

Op 16 juni mochten wij gebruikers van onze dienst de MBO Onderwijsscan in Nuenen ontvangen. Het werd een boeiende bijeenkomst waarin ervaringen, adviezen en wensen uitgewisseld werden. De MBO Onderwijsscan is bij veel scholen inmiddels een [...]

104, 2022

Nieuwsbrief April 2022

1 april 2022|Nieuwsbrief|

Nieuw: Tekst e-mailuitnodiging per groep Wij hebben een optie toegevoegd aan het versturen van de e-mailuitnodigingen met een link naar de vragenlijst. Behalve een tekst die voor alle groepen geldt, is het [...]

Wat typeert onze aanpak?

 • We stemmen zorgvuldig af

 • We werken vanuit meerdere perspectieven; 360gradenaanpak

 • Combinatie van input (data) en het goede (spiegel)gesprek

 • Eigenaarschap is uitgangspunt

 • Evidence based

 • Leerlingen merken het effect

Waarom kiezen voor de Onderwijsspiegel?

De Onderwijsspiegel is stevig verankerd in het onderwijs. Een grote groep klanten in het PO, VO, MBO, HBO en WO werkt al jaren met de online enquêtetool. Via deze klanten kunnen we ruim 600.000 respondenten bereiken.

Onze klanten
Testimonials