Onderzoek uitbesteden

Voor kwaliteitszorg in het onderwijs

Onderwijsinstellingen zijn voortdurend bezig met het verbeteren van de onderwijskwaliteit. Daarbij wordt op grote schaal gebruik gemaakt van de online kwaliteitsmetingen en tevredenheidsonderzoeken die de Onderwijsspiegel biedt. Wij ondersteunen je met het ontwikkelen, uitzetten en verwerken van een onderzoek in het onderwijs.

Uitbesteden Onderzoek in het PO

Voor (tevredenheids-) onderzoeken in het primair onderwijs.

Uitbesteden Onderzoek in het VO

Voor (tevredenheids-) onderzoeken in het voortgezet onderwijs.

Uitbesteden Onderzoek in het MBO

Voor (tevredenheids-) onderzoeken in het MBO.

Uitbesteden Onderzoek in het HBO – WO

Voor (tevredenheids-) onderzoeken in het hoger onderwijs.

Meer weten?

De medewerkers van onze helpdesk vertellen je graag alles over de mogelijkheden van onderzoek uitbesteden in het onderwijs bij de Onderwijsspiegel.

Onderzoek in het onderwijs uitbesteden

Het team van de Onderwijsspiegel ondersteunt onderwijsinstellingen bij het ontwikkelen, uitzetten en verwerken van een onderzoek, zoals een tevredenheidsonderzoek.

Wanneer je ervoor kiest een onderzoek volledig aan ons uit te besteden, dan stemmen we de uitvoering af op je wensen. We geloven in maatwerk. Samen verkennen we in een intake de doelstellingen van het onderzoek. Vervolgens stellen we een vragenlijst samen, nemen we het onderzoek af en verwerken we de resultaten in een rapportage op maat.

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van een onderzoek?

 • Deskundige begeleiding van onze adviseurs en onderwijskundigen
 • Betrouwbaar onderzoek
 • Afgestemd op uw wensen
 • Gemak: geen werk aan of zorgen over het onderzoek
 • De resultaten zijn snel beschikbaar

Wat levert het je op?

Gemak! Geen zorgen over de organisatie van het onderzoek en het samenstellen van de vragenlijst. En tal van mogelijkheden om vragenlijsten te combineren of samen te voegen en visuele verslaglegging naar wens.

Wanneer je ervoor kiest een onderzoek volledig aan ons uit te besteden, dan stemmen we de uitvoering volledig af op jouw wensen.

Hoe werkt onderzoek uitbesteden?

Wat levert een onderzoek door de Onderwijsspiegel op?

Wij doen waar wij goed in zijn, zodat jij kunt doen waar jij goed in bent:
de kwaliteit van het onderwijs verbeteren en  goed onderwijs bieden.

Helemaal ontzorgd

“Er werd ons veel werk uit handen genomen. Dat was echt fijn. Zeker ook voor de verwerking van de gegevens. Ik hoefde alleen maar te zorgen dat de leerlingen in computerlokalen de vragenlijst konden invullen. De leerlingen hadden de enquête in vijf minuten ingevuld. Zonder enig probleem. Het ‘ontzorgen’ is dus zeker gelukt. Ik zou zeker de VO-spiegel aanbevelen als een school iets in kaart wil brengen.”

Jeroen Brink, Docent Lichamelijke Opvoeding Damstede Lyceum Amsterdam

Meer weten?

De medewerkers van onze helpdesk vertellen je graag alles over het uitbesteden van (tevredenheids-)onderzoeken in het onderwijs.

Meer informatie over onderzoek in het onderwijs

1406, 2024

Nieuwe eigenaar Onderwijsspiegel

14 juni 2024|Nieuws|

Bedankt! Na negen mooie en boeiende jaren heb ik besloten om de leiding van mijn dierbare bedrijf “De Onderwijsspiegel” over te dragen aan de volgende generatie. Ik ben heel dankbaar voor de ontwikkeling die [...]

2411, 2023

Nieuwsbrief Vernieuwingen in de Onderwijsspiegel

24 november 2023|Nieuwsbrief|

Sinds de zomer van dit jaar hebben we een aantal vernieuwingen in de Onderwijsspiegel aangebracht. Hieronder volgt een overzicht. Geavanceerde functies voor alle gebruikers. Een aantal functies die voorheen [...]

Wat typeert onze aanpak?

 • We stemmen zorgvuldig af

 • We werken vanuit meerdere perspectieven; 360gradenaanpak

 • Combinatie van input (data) en het goede (spiegel)gesprek

 • Eigenaarschap is uitgangspunt

 • Evidence based

 • Leerlingen merken het effect

Waarom kiezen voor de Onderwijsspiegel?

De Onderwijsspiegel is stevig verankerd in het onderwijs. Een grote groep klanten in het PO, VO, MBO, HBO en WO werkt al jaren met de online enquêtetool. Via deze klanten kunnen we ruim 600.000 respondenten bereiken.