Op verzoek van en in samenwerking met Dunamare Onderwijsgroep hebben wij de PRO Onderwijsscan ontwikkeld.

Voor Dunamare voeren wij bij verschillende scholen de VO Onderwijsscan uit en deelname van ook Praktijkscholen was wenselijk.

De PRO Onderwijsscan

De PRO Onderwijsscan is een 360-graden feedback instrument voor teams in het praktijkonderwijs. Net als de VO Onderwijsscan is de PRO Onderwijsscan gebaseerd op het inspectiekader. Alle kwaliteitsgebieden en standaarden uit het inspectiekader zijn vertaald naar vragen voor de stakeholdres in het onderwijs: Leerlingen (L), Docenten (D), Ouders (O), Management (M), Zorgcoördinator (Z). In tegenstelling tot de VO Onderwijsscan nemen bij de PRO Onderwijsscan de stagebedrijven/het werkveld (W) deel aan het onderzoek. Inhoudelijk en voor de leerlingen qua taalniveau bevat de PRO Onderwijsscan andere vragen dan de VO Onderwijsscan.

Fragment uit rapport PRO Onderwijsscan

Dunamare

De PRO Onderwijsscan is eind januari gestart bij Dunamare.

Wij willen de praktijkschool van het Tender College hartelijk danken voor de belangrijke bijdrage aan de vragenlijst en het beschikbaar stellen van pre-test groepen.

Meet weten?

Wil je meer weten over de PRO Onderwijsscan? Neem dan contact op met onze helpdesk of rechtstreeks met sonja@onderwijsspiegel.nl.