Qlikview

De Onderwijsspiegel faciliteert een rechtstreekse koppeling tussen de MBO Onderwijsscan en managementinformatiesystemen als Qlikview.

De resultaten van de Onderwijsscan inzichtelijk op een dashboard biedt vele voordelen:

  • De resultaten zijn direct en op elk gewenst moment inzichtelijk voor verschillende niveaus binnen een instelling. Door gebruik te maken van labels/autorisatie stel je in wie toegang heeft tot welke resultaten; voor het bestuur zijn mogelijk andere gegevens van belang dan voor een docent of een medewerker kwaliteitszorg.
  • Het gebruik van labels biedt ook de mogelijkheid tot het filteren van en inzoomen op resultaten.
  • De uitkomsten van alle opleidingen die deelnemen aan de Onderwijsscan zijn opgenomen in het informatiesysteem; het vergelijken van de resultaten van de verschillende opleidingen is dus eenvoudig
  • De resultaten van de Onderwijsscans zijn direct geborgd, gearchiveerd en te allen tijde beschikbaar.
  • De resultaten van meerdere jaren kunnen tegen elkaar afgezet worden. Wanneer de Onderwijsscan is opgenomen in de kwaliteitscyclus kan groei/ontwikkeling of achteruitgang eenvoudig worden waargenomen.
  • Het bespreken van de uitkomsten van de Onderwijsscan met een team kan direct aan de hand van de resultaten op het dashboard; op deze manier raken ook docenten thuis in het informatiesysteem.

Onderwijsscan

Voor opleidingen in het onderwijs is het niet alleen van belang om een goed niveau te kunnen waarborgen, maar ook om aan te blijven sluiten op de praktijk. Het is als onderwijsinstelling dus belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de kwaliteit van opleidingen. De Onderwijsscan is speciaal ontwikkeld om opleidingen via 360 graden feedback in en rondom het onderwijs een krachtige kwaliteitsimpuls te geven.