Meer informatie? Bel 040 29 06 078

Online enquêtetool om de kwaliteit van je onderwijs te verbeteren

Vraag een demo-account aan en probeer de Onderwijsspiegel twee weken vrijblijvend uit.

Lees meer

Online enquêtetool

voor kwaliteitszorg in het onderwijs

De Onderwijsspiegel biedt een online enquêtetool die speciaal is ontwikkeld voor kwaliteitszorg in het onderwijs. Met de Onderwijsspiegel kun je met een vragenlijst allerlei aspecten van het onderwijs onderzoeken en vervolgens analyseren, vergelijken, begrijpen en gericht verbeteren. Naast het instrument biedt de Onderwijsspiegel meerdere diensten aan om de kwaliteitszorg te verbeteren.

Hoe werkt de online enquêtetool?

Wil je een enquête afnemen onder leraren, studenten, leerlingen, schoolverlaters, ouders, personeel of stagebedrijven? Voor al deze groepen en voor uiteenlopende onderwerpen kun je de Onderwijsspiegel inzetten. We bieden verschillende type enquêtes en enquêteermethodes, afgestemd op het doel en de doelgroep.
Je kunt kiezen voor een  enquête die je zelf samenstelt met eigen vragen of vragen uit de database van de Onderwijsspiegel óf voor een sjabloonenquête. Een sjabloonenquête is een uitgewerkte en beproefde kant-en-klare vragenlijst. Deze enquêtevorm biedt de mogelijkheid tot benchmarking op koepel-, instellings- en sjabloonniveau.

Wat zijn de voordelen van de online enquêtetool?

 • Sluit aan bij de cyclus ‘plan-do-check-act’ (PDCA) uit de kwaliteitszorg en de kwaliteitszorgeisen van externe partijen zoals de Inspectie van Onderwijs.
 • Je kunt grote groepen respondenten online enquêteren.
 • Jevolgt de respons online.
 • Rapporten met statistiek en grafische weergave geven helder inzicht in (onderwijs)kwaliteit.
 • Resultaten zijn te exporteren naar Excel en SPSS
 • Onbeperkt enquêteren
 • Een onbeperkt aantal gebruikersaccounts
 • Een onbeperkt archief
 • Onbeperkte ondersteuning door onze helpdesk

Wat levert de online enquêtetool je op?

De Onderwijsspiegel biedt inzicht en input voor verbetering en ontwikkeling van de kwaliteit van het onderwijs.

Meer weten?

De medewerkers van onze helpdesk vertellen je graag alles over de enquêtetool en de diensten die de Onderwijsspiegel aanbiedt.

 • Helpdesk Onderwijsspiegel
 • Telefoon 040-2906078
 • helpdesk@onderwijsspiegel.nl

Gebruikerservaringen

Zorgvuldige ondersteuning en up to date

 

"We hebben een abonnement op de ROC-spiegel en enquêtes die we regelmatig uitvoeren organiseren we zelf. Maar bij wat andere enquêtes is het fijn om de expertise van de Helpdesk in te kunnen schakelen. Ze zijn erg gemakkelijk te bereiken: vragen worden snel en deskundig beantwoord. Onlangs wilden we een meer specifieke enquête uitzetten. Het..."

Lees meer >>

Gert-Jan Oude Wesselink

Regisseur Planning & control / Alfa-college

Gebruiksvriendelijk

 

"De HBO-Spiegel wordt binnen de masteropleidingen van HMP zeer intensief gebruikt. Wekelijks worden meerdere evaluaties uitgezet. De vragenlijsten hebben betrekking op de inhoud van de onderwijseenheden, modules, de kwaliteit van de docenten, het lesmateriaal en de faciliteiten (gebouw, parkeermogelijkheden, ICT, secretariaatsondersteuning). Ook worden er enquêtes voor alumni en studiereizen uitgezet. Een nieuwe tendens is dat..."

Lees meer >>

Sybille van Haarlem

Secretariaatsmedewerker en verzorgt de evaluaties voor de masteropleidingen van de HAN, binnen het instituut HAN Masterprogramma’s (HMP).