Meer informatie? Bel 040 29 06 078

Online enquêtetool om de kwaliteit van je onderwijs te verbeteren

Vraag een demo-account aan en probeer de Onderwijsspiegel twee weken vrijblijvend uit.

Lees meer

Uw online enquêtetool

Voor kwaliteitszorg in het onderwijs

De Onderwijsspiegel is een online enquête-instrument, speciaal ontwikkeld voor kwaliteitszorg in het onderwijs. Met de Spiegel kunt u met een vragenlijst allerlei aspecten van het onderwijs onderzoeken en vervolgens analyseren, vergelijken, begrijpen en gericht verbeteren.

Hoe werkt de enquêtetool?

Wilt u een enquête houden onder leraren, studenten, leerlingen, schoolverlaters, ouders, personeel of stage-bedrijven? U kunt de Onderwijsspiegel inzetten voor al deze groepen en voor uiteenlopende onderwerpen. Wij bieden verschillende type enquêtes en enquêteermethodes, afgestemd op het doel en de doelgroep. Kiest u voor een compleet uitgewerkte en beproefde kant-en-klare vragenlijst waarbij u de uitkomsten kunt vergelijken op landelijk niveau? Of wilt u liever zelf een enquête samenstellen met eigen vragen of met vragen uit de database van de Onderwijsspiegel? Een sjabloonenquête biedt de mogelijkheid tot benchmarking op koepel-, instellings- en sjabloonniveau.

Wat zijn de voordelen van de enquêtetool?

 • Sluit aan bij de cyclus ‘plan-do-check-act’ (PDCA) uit de kwaliteitszorg en de kwaliteitszorgeisen van externe partijen zoals de Inspectie van Onderwijs.
 • U kunt grote groepen respondenten online enquêteren.
 • U volgt de respons online.
 • Rapporten met statistiek en grafische weergave geven helder inzicht in (onderwijs)kwaliteit.
 • Resultaten zijn te exporteren naar Excel en SPSS
 • Onbeperkt enquêteren
 • Een onbeperkt aantal gebruikersaccounts
 • Een onbeperkt archief
 • Onbeperkte ondersteuning door onze helpdesk

Wat levert de enquêtetool u op?

De Onderwijsspiegel biedt inzicht en input voor verbetering en ontwikkeling. De Spiegel is stevig verankerd in het onderwijs. Een scala aan klanten in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, MBO, HBO en wetenschappelijk onderwijs werkt al jaren met het online enquête-instrument. Via deze klanten kunnen we zo’n 700.000 respondenten bereiken. De Onderwijsspiegel kent verschillende varianten, gerelateerd aan diverse typen onderwijs.

Meer weten?

De medewerkers van onze helpdesk vertellen u graag alles over de enquêtetool.

 • Helpdesk Onderwijsspiegel
 • Telefoon 040-2906078
 • helpdesk@onderwijsspiegel.nl

Gebruikerservaringen

Zorgvuldige ondersteuning en up to date

 

"We hebben een abonnement op de ROC-spiegel en enquêtes die we regelmatig uitvoeren organiseren we zelf. Maar bij wat andere enquêtes is het fijn om de expertise van de Helpdesk in te kunnen schakelen. Ze zijn erg gemakkelijk te bereiken: vragen worden snel en deskundig beantwoord. Onlangs wilden we een meer specifieke enquête uitzetten. Het..."

Lees meer >>

Gert-Jan Oude Wesselink

Regisseur Planning & control / Alfa-college

Gebruiksvriendelijk

 

"De HBO-Spiegel wordt binnen de masteropleidingen van HMP zeer intensief gebruikt. Wekelijks worden meerdere evaluaties uitgezet. De vragenlijsten hebben betrekking op de inhoud van de onderwijseenheden, modules, de kwaliteit van de docenten, het lesmateriaal en de faciliteiten (gebouw, parkeermogelijkheden, ICT, secretariaatsondersteuning). Ook worden er enquêtes voor alumni en studiereizen uitgezet. Een nieuwe tendens is dat..."

Lees meer >>

Sybille van Haarlem

Secretariaatsmedewerker en verzorgt de evaluaties voor de masteropleidingen van de HAN, binnen het instituut HAN Masterprogramma’s (HMP).