Stem van de leerling blijft belangrijk!

De kwaliteit van het onderwijs staat of valt met de docent voor de klas.
Maar niet alleen voor de klas, het valt of staat nu óok met de docent op afstand. De stem van studenten en leerlingen blijft daarom belangrijk, ook tijdens de Coronacrisis.

Bij een docentevaluatie geven studenten of leerlingen feedback aan hun docent over zijn functioneren. Zo krijgen docenten veel inzicht in hun werkwijze en waardering. Onze ‘ontzorgmethodiek’ Docentevaluaties faciliteert docenten in de klassikale afname van een evaluatie. Dat gebeurt doorgaans op school als alle studenten of leerlingen in een klas verzameld zijn.

Maar dat kan natuurlijk ook op afstand!

Docenten kunnen aan het begin, tijdens of aan het einde van een online les met een van de ontvangen codes de groep activeren en de studenten of leerlingen vullen met de code de vragenlijst klassikaal, online, op afstand in. De groep wordt na een uur automatisch gesloten en de docent ontvangt het rapport met de resultaten.

E-mail methode

En we bieden nog een alternatief: de e-mailmethode. Docenten sturen ons een bestand met de e-mailadressen van hun studenten of leerlingen en wij zorgen ervoor dat de studenten of leerlingen een e-mailuitnodiging met een link naar de vragenlijst ontvangen. De vragenlijst wordt ingevuld en de docent ontvangt na een afgesproken responstermijn het rapport met de resultaten.

Docentevaluaties met de Onderwijsspiegel: eenvoudig en van grote betekenis.

Meer weten?

Lees meer over onze dienst docentevaluatie

Voor meer informatie over onze methodiek kunt u contact opnemen met onze helpdesk.

Docentevaluatie

Bij een docentevaluatie geven de leerlingen via een online enquête feedback aan de docent over zijn functioneren. Wij kunnen u hierbij volledig ontzorgen en maatwerk leveren.