Nieuw waarderingskader Inspectie

VO Onderwijsscan

VO Onderwijsscan en Bestuursscan aangepast aan nieuwe waarderingskader

Vanaf augustus 2021 werkt de Onderwijsinspectie met het vernieuwde waarderingskader. Opvallend hierbij is dat er voor het eerst een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen besturen en opleidingen. Er is vanaf 2021 dus een waarderingskader voor het bestuur én een voor de opleidingen.  De reden hiervoor is dat de besturing van instellingen en de sturing op een opleiding sterk van elkaar verschillen.  De Onderwijsspiegel heeft met de recent ontwikkelde Bestuursscan en de Onderwijsscan effectieve hulpmiddelen om je gedegen voor te bereiden op een inspectiebezoek.

Lees meer »

Helpdesk vraag van de maand

Onze instelling maakt gebruik van verschillende logo’s. Kan het logo in de VOspiegel aangepast worden?

Standaard biedt de Onderwijsspiegel ruimte voor één administratief logo per instelling.
Wanneer je instelling meerdere logo’s heeft, bijvoorbeeld voor een locatie/onderwijssoort een ander logo, dan kun je op enquêteniveau het logo instellen. In het tabblad Algemeen/ knop Geavanceerd/optie Vrije tekst/tabblad Logo kun je een nieuw logo slepen en selecteren. Dit logo wordt getoond in de e-mailuitnodiging aan de respondent en in de rapportage.

Afbeelding op rapport

Op de voorpagina van het rapport wordt standaard het instellingslogo of het aangepaste enquêtelogo geplaatst. De bewerk-optie ‘Logo’ in de rapporttool biedt de mogelijkheid een extra afbeelding of logo te plaatsen. Sleep een afbeelding in het kader en selecteer deze, je ziet nu een donkerblauwe rand om de geselecteerde afbeelding. De extra afbeelding zal nu links naast het standaard instellingslogo op de voorpagina van het rapport worden weergegeven.

Workshop

Wil je de mogelijkheden van onze enquêtetool (nog) beter leren kennen? Neem dan eens deel aan een workshop. Privé, samen met collega’s of met gebruikers van andere scholen? Op locatie of liever online?
We horen graag wat je tijdens een workshop wilt leren en hoe je deze georganiseerd zou willen zien.
Neem contact op met onze helpdesk om je wensen door te spreken.

Nieuw: Online Workshop ‘Hoe stel je een inhoudelijk goede vragenlijst samen?’ 24-11-2021.

Het ontwikkelen van een goede enquête is niet eenvoudig. Wij krijgen regelmatig de vraag om even mee te kijken naar een vragenlijst inhoudelijk. In deze korte online workshop op open inschrijving worden tips voor het maken en afnemen van een enquête behandeld. Met deze tips kun je een aantal veelvoorkomende valkuilen vermijden.

Ook de korte online workshops over de onderwerpen “Basisfunctionaliteiten” en “Labels en Rapportages” verzorgen we op open inschrijving.

05-11-2021 Online, Workshop Labels en Rapportages

24-11-2021 Online, Workshop Hoe stel je een inhoudelijk goede vragenlijst samen?

02-12-2021 Online, Workshop Basisfunctionaliteiten Onderwijsspiegel

05-01-2022 Online, Workshop Labels en Rapportages

De actuele workshops vind je op je profielscherm.
Wil je deelnemen, meld je dan aan via de link op je profielscherm of bij de helpdesk tel: 040-2906078

Ga naar de bovenkant