Nieuwe HBO vragenlijsten

Nieuwe vragenlijst: Minor Tevredenheidsonderzoek

In samenwerking met de Hogeschool Utrecht en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen hebben wij het Minor Tevredenheidsonderzoek ontwikkeld.

De minorevaluatie is een belangrijk instrument in het inzichtelijk maken, bewaken en bevorderen van de kwaliteit van de minor. De vragen zijn gericht op het verzamelen van informatie waarmee ook daadwerkelijk gestuurd kan worden op verbetering. Evaluatie van het minoronderwijs vraagt naar de ervaringen en meningen van degenen voor wie het onderwijs is bedoeld: de studenten zelf.

Lees meer »

Vragenlijsten ontwikkelen in samenwerking met de HBOspiegel

Samenwerken en kennis delen leidt tot de mooiste resultaten.
Wij staan altijd open voor goede vragenlijsten die we kunnen toevoegen aan ons sjablonenbestand en waar alle hbo’s gebruik van zouden kunnen maken.

Heb jij hulp nodig bij het ontwikkelen/optimaliseren van een vragenlijst? En denk je dat die vragenlijst (in universele vorm) ook bruikbaar kan zijn voor collega-hbo’s? Of heb je ideeën/wensen voor een vragenlijst over een bepaald actueel thema binnen het hbo?

De HBOspiegel denkt en werkt graag met je mee. Neem voor meer informatie contact op met Sonja van Orsouw 040-2906078.

Helpdeskvraag van de maand

Onze instelling maakt gebruik van verschillende logo’s. Kan het logo in de HBOspiegel aangepast worden?

Standaard biedt de Onderwijsspiegel ruimte voor één administratief logo per instelling.
Wanneer je instelling meerdere logo’s heeft, bijvoorbeeld voor elk instituut een ander logo, dan kun je op enquêteniveau het logo instellen. In het tabblad Algemeen/ knop Geavanceerd/optie Vrije tekst/tabblad Logo kun je een nieuw logo slepen en selecteren. Dit logo wordt getoond in de e-mailuitnodiging aan de respondent en in de rapportage.

Afbeelding op rapport  

Op de voorpagina van het rapport wordt standaard het instellingslogo of het aangepaste enquêtelogo geplaatst. De bewerk-optie ‘Logo’ in de rapporttool biedt de mogelijkheid een extra afbeelding of logo te plaatsen. Sleep een afbeelding in het kader en selecteer deze, je ziet nu een donkerblauwe rand om de geselecteerde afbeelding. De extra afbeelding zal nu links naast het standaard instellingslogo op de voorpagina van het rapport worden weergegeven.

Workshop

Wil je de mogelijkheden van onze enquêtetool (nog) beter leren kennen? Neem dan eens deel aan een workshop. Privé, samen met collega’s of met gebruikers van andere scholen? Op locatie of liever online?
We horen graag wat je tijdens een workshop wil leren en hoe je deze georganiseerd zou willen zien.
Neem contact op met onze helpdesk om je wensen door te spreken.

Nieuw: Online Workshop ‘Hoe stel je een inhoudelijk goede vragenlijst samen?’ 24-11-2021.

Het ontwikkelen van een goede enquête is niet eenvoudig. Wij krijgen regelmatig de vraag om even mee te kijken naar een vragenlijst inhoudelijk. In deze korte online workshop op open inschrijving worden tips voor het maken en afnemen van een enquête behandeld. Met deze tips kun je een aantal veelvoorkomende valkuilen vermijden.

Ook de korte online workshops over de onderwerpen “Basisfunctionaliteiten” en “Labels en Rapportages” verzorgen we op open inschrijving.

05-11-2021 Online, Workshop Labels en Rapportages

24-11-2021 Online, Workshop Hoe stel je een inhoudelijk goede vragenlijst samen?

02-12-2021 Online, Workshop Basisfunctionaliteiten Onderwijsspiegel

05-01-2022 Online, Workshop Labels en Rapportages

De actuele workshops vind je op je profielscherm.
Wil je deelnemen, meld je dan aan via de link op je profielscherm of bij de helpdesk tel: 040-2906078

Ga naar de bovenkant